пятница, 23 мая 2014 г.

АУДІОЛОГ (СУРДОЛОГ)

Аудіолог діагностує та лікує проблеми зі слухом, визначаючи рівень, природу і якість слуху пацієнта. Рівень затребуваності подібних фахівців значно зріс.

Природно, аудіолог має володіти звуковим вектором. Навичка прислухатися і чути те, що не чують інші, у нього відпрацьована тисячоліттями. Ще в далекій первісній савані звуковик прислухався - чи не хрусне гілочка під лапою леопарда. Те ж саме він робить і сьогодні, тільки на зміненому ландшафті міст і мегаполісів. Сидить вночі і вслухається в звуки ночі. І... як варіант, працює сурдологом.
Крім того, лікар-сурдолог без посидючості і відмінної пам'яті просто неможливо опанувати той обсяг знань, які викладають у медичному вузі. До того ж такі люди дуже дбайливі, відповідальні і не роблять поспішних висновків у постановці діагнозу - це теж важливий фактор успіху професії.

Той факт, що потреба в подібних фахівцях вузького профілю раптом різко зросла, свідчить ще про одне явище: збільшилася кількість звуковиків у депресивному стані. Коли звуковий вектор, домінантний за своєю природою, не отримує розвитку або не знаходить реалізації, його володар замикається в собі, відгороджуючись від усього світу, «глушить» себе навушниками з важким роком. Результат - ранні проблеми зі слухом. У маленьких дітей зі звуковим вектором деколи діагностують аутизм - помилковий і не помилковий (останнє тільки у випадку якщо сталася серйозна травма звукового вектора, в решті випадків мова лише про схожі на аутизм прояви). При гарному розвитку з цих діток виростуть найздібніші учні і блискучі вчені або музиканти, можливо програмісти. Але поки що вони лікують слух.

Джерело: Зробіть свій вибір // Шкільна бібліотека. – 2013. – №13-14. – С. 132. 
     Фото: http://safari-perm.ru/interesnye-stati/4828-prichiny-uhudsheniya-sluha.html

Комментариев нет: