четверг, 30 апреля 2015 г.

ЛЮДИНА, ЯКА ЗМІНИЛА СВІТ

«Немає такого поняття, як успішна людина, що жодного разу не оступилася і не припустилася помилки. Є тільки успішні люди, які припускалися помилки, але потім змінили свої плани, ґрунтуючись на цих самих помилках. Я – один із саме таких хлопців».                                                                                                                                                         Стів Джобс
Стів Джобс – американський винахідник, комп'ютерний геній, успішний підприємець, однин із засновників компанії Apple, історія успіху якого стала легендою.

Засновник Apple потрапив у Книгу рекордів Гіннесса як директор із найскромнішою зарплатою у світі, за офіційними документами, зарплата Джобса становила 1 долар на рік.

    ФАКТИ ІЗ ЖИТТЯ
    • Стів Джобс завжди вирізнявся самовпевненістю. Коли в 12 років у нього закінчилися радіодеталі, він зателефонував Вільяму Хюлету і попросив допомогти придбати потрібні деталі: «Мене звати Стів Джобс, і я хотів би знати, чи є у вас запасні частини, які я міг би використати для складання лічильника частоти». Поспілкувавшись із хлопчиком, Вільям вислав йому все необхідне і запросив у свою фірму попрацювати на канікулах.
    • Перебуваючи на посаді голови ради директорів Apple, Джобс подав заявку на участь у польоті на космічному кораблі «Челленджер». Йому відмовили, можливо, не вистачило заслуг або здоров'я, а 28 січня 1986 року «Челленджер» вибухнув на 73 секунді польоту.
    • Стів Джобс багато років був фанатом Beatles. Крім того, він любив класичну музику, особливо Баха. Уважно стежив за творчістю Барбари Стрейзанд, часто відвідував концерти та інші заходи з її участю.
    • Стів Джобс захоплювався подорожами та велосипедними прогулянками, а також був послідовником дзен-буддизму.
    • Стів Джобс водив автомобіль (Mercedes SL55 AMG) без номерних знаків (замість них використовувався штрих-код) і завжди паркувався на місцях для інвалідів.
    • Під час роботи над проектом Macintosh Стів Джобс встановив на даху офісу піратський прапор як символ відкритого суперництва із командами, що працювали тоді над розвитком комп'ютерів Lisa і Apple II.
    ЗВІДКИ ВЗЯЛАСЬ НАЗВА «APPLE»?

    Стів Джобс, засновник компанії, вирішив назвати її так для того, щоб назва значилася на перших позиціях телефонного довідника безпосередньо перед «Atari». Спочатку компанія Стіва Джобса називалася «Аррlе Computer», але 9 січня 1997 року через 30 років була перейменована на «Аррlе».

    Крім того, ця назва відображає те, що комп'ютери екологічно чисті: бо це перша компанія, яка вирішила переробити старі комплектуючі.

    Лінійка продукції «Аррlе» «Macintosh» була названа на честь улюбленого сорту яблук McIntosh Джефа Раскіна, її першого розробника і виробника. За однією з версій, хтось просто неправильно написав слово на слух. За іншою – навмисно змінив звучання. Додамо до цього, що торгова марка була зайнята, і прав на її використання у «Аррlе» не було до останнього часу.

    Що стосується перейменування з «Аррlе Computer» на «Аррlе Іnс», то після випуску музичного плеєра iPod це стало логічним, адже з цього моменту компанія випускала не лише комп'ютери.

    ДЕСЯТЬ ПОРАД ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ УСПІХУ ВІД СТІВА ДЖОБСА

    Йдіть за покликом свого серця. Ваша робота забирає дуже багато часу, і єдиний спосіб залишитися задоволеним – це робити те, що справді подобається. Якщо таку роботу ви ще не знайшли, не припиняйте пошуки.

    Змінюйте простір навколо себе. Мене не тішить думка про те, що я буду найбільш багатою людиною на цвинтарі. Лягати спати із думкою, що ми зробили щось неймовірне – ось що приносить справжню радість.

    Думайте інакше. Нові ідеї приходять не від сидіння на місці. Розмовляйте з людьми, спостерігайте за світом, виберіться з офісної клітки, ставте запитання та беріться до справ.

    Продавайте мрії, а не продукти. Ваші споживачі мріють про краще і щасливіше життя. Збагатіть їхнє життя.

    Створюйте продукти, ніби для себе. Коли ми створювали Мас, то не робили його для когось абстрактного. Ми робили його для себе. Ми хотіли стати тією групою людей, які б судили, що є добре, а що – погано. Ми не робили якісь маркетингові дослідження. Ми хотіли зробити ідеальну річ.

    Не бійтеся говорити «ні»! Говоріть «ні», щоб зосередитися на більш важливих речах. 

    Не ускладнюйте. Це була одна з моїх мантр – фокус і простота. Простота може бути більш складною, ніж складність – треба багато працювати, щоб ваша свідомість продукувала прості речі. Але воно того варте. Досягнувши перемоги, ви зможете рухати гори.

    Прагніть ідеального! Будьте еталоном якості. Продукція компанії Apple стала еталоном не тільки якості, але й успіху.

    Порушуйте правила. Ті, хто дивиться на речі по-іншому, не в захваті від встановлених правил. Тільки ті, хто думає, що може змінити світ, робить це!

    Памятайте, що ви живете лише один раз. «Якщо би сьогодні був мій останній день у житті, то чи не пошкодував би я про зроблене?» І якщо декілька днів поспіль відповідь: «Так», то будьте певні – треба щось терміново міняти. 

    Джерело: Людина, яка змінила світ // Шкільна бібліотека. – 2014. – С. 12-13.      Фото: http://www.manalfa.com/istorii-uspeha/stiv-dzhobs-biografiya

    1 комментарий:

    Анонимный комментирует...

    Привет, я просто хочу сказать всем, что я получил ссуду в размере 1000000,00 долларов от инвестиционной программы ссуды мистера Бена и на 100% законный контакт по электронной почте: 247officedept@gmail.com или напишите ему на WhatsApp + 1-989-394-3740 . если вы ищете 100% финансирование по низкой ставке 2% взамен.