На перший погляд у приготуванні їжі немає нічого складного, адже безліч жінок щодня роблять це для своїх сімей. Проте фахівці запевняють: між приготуванням обіду для чотирьох осіб і створенням смачних страв для сотні гостей – велика різниця.
Справжній кухар зобов'язаний уміти готувати супи, м'ясні страви, гарніри, салати і багато інших страв. Будь-яка страва повинна виходити не лише смачною, але і красивою.
Отже, треба навчитися її оформляти.
Крім того, потрібно знати особливості фізіології людини і правила поєднання продуктів – це дасть змогу грамотно скласти меню.
А ще кухареві слід запам'ятати норми зберігання і обробки різних продуктів, уміти розраховувати кількість калорій у тому чи іншому блюді й відрізняти якісні продукти від зіпсованих.

Але навіть володіючи необхідними рисами і маючи за плечима солідний досвід, майстер постійно вчиться, адже страв дуже багато, є цікаві рецепти з кухонь інших країн, які ще потрібно відкрити співвітчизникам. Професіонали вважають, що досягнення кухаря залежать від наявності таланту лише на 50%. А інші складники успіху – активність, бажання вчитися і пізнавати нове.
Джерело: Подорож у світ професій. Випуск третій // Позакласний час. – 2010. – №12. – С. 68.
Фото: http://vkusnoe.info/stati, http://tasty-meal.ru/salaty/eksklyuzivnye-salaty-so-vsego-mira.html
Комментариев нет:
Отправить комментарий