воскресенье, 13 июля 2014 г.

ПЕРУКАР

Перукар – спеціаліст, що займається доглядом за волоссям клієнтів, створенням зачісок. 


Він робить різні види стрижок, зачісок, фарбування, хімічну завивку і укладку, займається лікуванням волосся, корегує форму вус і бороди. Деякі перукарі спеціалізуються на виготовленні перук, накладних вус, брів тощо.

Вимоги до професійної підготовки. 

Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги і приховати недоліки обличчя відвідувача. За допомогою хорошої зачіски можна скорегувати овал обличчя, зробити його пропорційнішим і привабливішим. Добре підібрані кольори, тон і спосіб фарбування вигідно представлять відтінок шкіри і очей, приховають сивину.



Перукар може бути фахівцем із жіночих, чоловічих або дитячих зачісок, або перукарем-універсалом.

Для успішної роботи перукар повинен володіти всілякими прийомами стрижки волосся, вивчити стандартні типи облич і відповідні до них зачіски, орієнтуватися у всьому різноманітті фарб і засобів для хімічної завивки, а також знати, як використовувані в перукарському ремеслі речовини взаємодіють із різними типами шкіри і волосся.


Необхідно знати, як доглядати за волоссям, як не пошкодити його, застосовуючи хімікати і різне устаткування. Освоювати професію рекомендується людям комунікабельним, тактовним, делікатним і терплячим. Перукареві доведеться не лише стригти, але і спілкуватися з відвідувачем, запобігати можливим конфліктам, забезпечити перебування клієнта в перукарському кріслі максимально комфортним і приємним.

Перукар повинен бути трішки психологом, адже йому потрібно уміти справити гарне враження на людину, зрозуміти її настрій, допомогти розслабитися. Хороший майстер спробує відмовити людину, пояснити, порадити іншу зачіску, яка по-справжньому їй пасуватиме. Для роботи в цій професії знадобляться такі риси, як естетичний смак, хороший окомір, розвинене відчуття стилю, точна координація рухів, акуратність.


Джерело: Подорож у світ професій. Випуск третій // Позакласний час. – 2010. – №12. – С. 63.
     Фото: http://navolyni.com/kursi--perukar--bazoviy-kurs.html,
                 http://en.hairdresser-models.eu/gallery/hairstyles/good-hairdresser.html

Комментариев нет: