воскресенье, 27 июля 2014 г.

МОДЕЛЬЄР

Робота модельєра полягає у формуванні одягу і аксесуарів до нього.


Переважна частина модельєрів створює моделі одягу, в якому людина не привертає до себе зайвої уваги. Деякі модельєри вважають за краще називати себе дизайнерами одягу.

    Модельєри працюють у невеликих ательє мод і на великих швацьких підприємствах. Виконуючий окремі замовлення модельєр, створює для кожного клієнта персональну модель одягу, і в такому разі можна бути абсолютно впевненим, що хтось інший у схожому одязі по місту не ходить.

    Модельєр зустрічається з клієнтами, цікавиться їхніми побажаннями і приймає замовлення. Модельєр, окрім основного одягу, формує також і аксесуари до нього – капелюхи, рукавички, шарфи і туфлі.

    Ідеї модельєра здійснюються за кресленнями конструкторів і кравців, із якими в нього повинні бути налагоджені співпраця і взаєморозуміння.

    Дизайнери, що працюють на швейних підприємствах та фабриках, створюючи нові моделі одягу, повинні враховувати, що дана модель має підійти, по можливості, для широкого кола споживачів, тому що показником успішної роботи творця моди є великі продажі.
    На початку сезонів модельєри беруть участь на показах моди, де вони демонструють свої нові моделі й укладають договори з новими клієнтами.


    Вимоги до професійної підготовки. 

    Багато випускників курсу конструювання одягу мають хороший художній смак і самі придумують нові моделі.

    Творець моди повинен знати технологію одягу, вміти креслити ескізи і конструювати моделі. Він повинен стежити за тим, що відбувається у світі моди, і бути в курсі новітніх напрямів, щоб задовольняти бажання навіть найвимогливіших клієнтів.

    Модельєр  це творча та оригінальна особистість із хорошим смаком. Він повинен знати тканини і матеріали. Модельєру доводиться спілкуватися з клієнтами і кравцями, а тому необхідно мати розвинені комунікативні та організаторські здібності.

    Джерело: Подорож у світ професій. Випуск третій // Позакласний час. – 2010. – №11. – С. 84.
         Фото: http://mylitta.ru/588-russian-fashion.html

    Комментариев нет: