воскресенье, 6 июля 2014 г.

ФОТОГРАФ

Ремесло фотографа є, можливо, одним із найдивовижніших, адже робота цих людей полягає у фіксації найбільш яскравих проявів навколишнього світу.


Правда, на відміну від майстра живопису, який може собі дозволити творити в різних жанрах, – від парадного портрета і морського пейзажу до фрески і гравюри, професіонал сучасної фотографії, як правило, вимушений обмежитися рамками певної спеціалізації.


Вимоги до індивідуальних особливостей людини:
  • терпіння та наполегливість у досягненні цілей;
  • уміння працювати з людьми;
  • товариськість.
Вимоги до професійної підготовки. 

Фотографи потрібні в ЗМІ, в журналах, газетах, в інтернет-виданнях. Тут їх чекає репортерська робота, відвідання різних заходів, зйомки подій.

Фотографи затребувані й у фірмах, що спеціалізуються на організації корпоративних і приватних вечірок, днів народжень, банкетів та весіль. І доки тамада розважає гостей, фотограф зніме найцікавіші моменти свята.

Можна співпрацювати з рекламними агентствами. Потрібно уміти яскраво, красиво представити образ пропонованого для продажу продукту. Портретна зйомка також нестримно набирає популярність.

У фотостудіях майстри фотографують зірок шоу-бізнесу, акторів кіно і естради, і просто бажаючих увічнити самих себе.


Фотографи-стрингери займаються найзахоплюючою, але в той же час і небезпечною роботою, роблячи знімки в гарячих точках планети.

Всім відомі папарацці прагнуть сфотографувати яку-небудь зірку або знаменитість, зберегти її або його в цікавій позі, застати за заняттям не для сторонніх очей.

Більшість фотографів мають диплом про закінчення ВНЗ. Це можуть бути люди з гуманітарною, технічною, медичною та будь-якою освітою, але всіх їх об'єднує одне: хобі непомітно перетворилося для них на улюблену роботу. Одні осягали премудрощі фотографії самостійно шляхом проб і помилок, інші  за допомогою спеціалізованих курсів. У столиці існує з десяток різних програм навчання фотосправі, і скрізь своя специфіка.

Джерело: Подорож у світ професій. Випуск третій // Позакласний час. – 2010. – №12. – С. 67.
     Фото: http://www.fotoscope.ru/gallery/875-tanya-askani.html, 
                 http://nikashatova.livejournal.com/45711.html?page=3

Комментариев нет: