четверг, 14 августа 2014 г.

АВТОМЕХАНІК

Автомеханік – це працівник широкого профілю, який виконує операції з технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, контролює технічний стан автомобілів за допомогою діагностичного устаткування та приладів, керує автотранспортними засобами.

Вимоги до індивідуальних особливостей спеціаліста

Автомеханіку потрібна фізична витривалість і сила, хороший зір і окомір (лінійний і об'ємний), рухливість, координованість і точність рухів пальців рук, тонка м'язова і слухова чутливість, хороша образна і оперативна пам'ять, технічний інтелект, уважність, а також спостережливість, терпіння, дисциплінованість і відповідальність, швидка реакція на аварійні ситуації.

    Вимоги до професійної підготовки

    Автомеханік повинен знати правила техніки безпеки; принципи роботи устаткування, яке ремонтує, силових установок, агрегатів і машин; властивості оброблюваних матеріалів, антикорозійних мастил і масел; способи відновлення зношених деталей; технічні умови на випробування, регулювання і приймання вузлів, механізмів і устаткування після ремонту; допуски, посадки і класи точності; влаштування і способи використання спеціальних пристосувань і контрольно-вимірювальних інструментів.

    Необхідні знання з математики, фізики. Вміння виконувати роботи з розбирання, ремонту та збирання вузлів і механізмів. Автомобільні механіки здійснюють діагностику несправностей і, при необхідності, їх усувають (шляхом заміни дефектних деталей, налаштування будь-яких систем, механічного виправлення деформованих частин кузова тощо).

    Для роботи в майстернях, що здійснюють ремонт старих вітчизняних автомобілів та іномарок, потрібна не стільки спеціальна освіта, скільки золоті руки і професійна кмітливість, що дозволяє знайти й усунути несправність навіть за відсутності спеціального устаткування і запчастин.


    Джерело: Подорож у світ професій. Випуск перший // Позакласний час. – 2010. – №10. – С. 78.
         Фото: http://www.tuvaonline.ru/2012/05/14/na-vserossiyskoy-olimpiade-tuvu-budet-predstavlyat-buduschiy-avtomehanik-danil-tihonov.html

    Комментариев нет: