суббота, 14 марта 2015 г.

ЯКЩО ПОШУК РОБОТИ ЗАТЯГНУВСЯ ...(Поради психолога)

Коли пошук роботи затягується на місяці, а то й на роки, впевненість в собі і ентузіазм шукачів тануть на очах, фінанси виснажуються, з'являється почуття невизначеності, наростає тривога, починається депресія. Успішним пошукам це не сприяє, а лише ще більше нагнітає ситуацію. Це означає, що далі тягнути нікуди - прийшов час виконувати роботу над помилками.



Якщо ви довго не можете знайти роботу, потрібно шукати корінь проблеми, її причини. Іноді люди довго не можуть працевлаштуватися через те, що їх професія рідкісна і не користується попитом на ринку праці, в цьому випадку доведеться подумати про перекваліфікацію. Але частіше причина криється у ставленні самого претендента до пошуку роботи. Щоб її усунути, потрібно переглянути свій підхід до працевлаштування. 
    Ось декілька порад, які допоможуть зробити пошук нової роботи ефективнішим:

    Виявляти гнучкість. Шукачі часом самі нагнітають обстановку, створюючи собі рамки та обмеження. Ставлять собі завдання знайти роботу за певний часовий відрізок, обмежують себе, відкидаючи якісь посади, компанії, сфери діяльності, не маючи на те вагомих причин. Займаючись пошуком роботи, потрібно проявляти гнучкість, розглядати різні варіанти та не впадати в паніку, якщо щось іде не за планом.

    Поліпшити своє резюме. Перегляньте свої навички, інтереси, досвід роботи. Подумайте, як ви можете покращити резюме. Можливо, воно застаріло і потрібно доповнити його новою інформацією і прибрати зайві дані. Пошукайте приклади вдалих резюме.

    Проаналізувати свою поведінку на співбесіді. Рекомендуємо на співбесіді говорити чітко і по суті, обмежуватися професійними даними про себе. Перше враження дуже важливе, тому стежте за тим, щоб ваш зовнішній вигляд був акуратним, мова - грамотною. Налаштуйтеся на конструктивну бесіду, будьте доброзичливими. Заздалегідь продумайте відповіді на поширені питання.

    Не упускати можливостей. Існує багато інструментів для пошуку роботи. Це спеціалізовані сайти, оголошення, розсилка резюме, соціальні мережі, особисті зв'язки, кадрові агентства, центри зайнятості тощо. Всі ці ресурси потрібно задіяти.


    Ринок праці - це місце, де зустрічаються роботодавці і люди, які шукають роботу.


    Останні часто припускаються основної помилки: шукають будь-яку роботу! Не роздумуючи, пристають на випадкові пропозиції в оголошеннях на стовпах, рекламних щитах, у газетах, сподіваючись на успіх. Не беручи до уваги своїх вмінь, знань, амбіцій і, що найголовніше, власної профпридатності, наосліп намагаються знайти собі роботу! Це стає головною причиною невдач.

    Роботодавці ж шукають людей, які мають конкретну освіту, професію, досвід, уміння та бажанні риси, і стають дедалі більш розбірливими, цінуючи найкваліфікованіших спеціалістів. Перш ніж розпочати шукати роботу, спробуй відповісти на кілька запитань:
    Що я можу?
                     Що я хочу?
                                      Що мені потрібно?
    Тільки на перший погляд ці  запитання видаються простими. Але саме відповідаючи на них, ви матимете можливість дослідити свої сильні сторони і почати шукати таку роботу, яку зможете виконувати якнайкраще і яка матиме попит на ринку праці.

    Якщо ж ви переживаєте важкі часи, виснажилися психоемоційно, хочете досягнути успіху, бажаєте реалізуватися як особистість звертайтеся до психолога, який допоможе Вам зрозуміти Ваші істинні прагнення.


    Джерело: Сайт Хмельницької міської ради
         Фото: http://yakprosto.com/robota/yak-znayti-robotu-i-ne-stati-zhertvoyu-shahrayiv

    1 комментарий:

    Анонимный комментирует...

    Привет, я просто хочу сказать всем, что я получил ссуду в размере 1000000,00 долларов от инвестиционной программы ссуды мистера Бена и на 100% законный контакт по электронной почте: 247officedept@gmail.com или напишите ему на WhatsApp + 1-989-394-3740 . если вы ищете 100% финансирование по низкой ставке 2% взамен.